Vind jij rekenen lastig? Of heb je kinderen die moeite hebben met dit vak? Dan kun jij hiervoor terecht bij Beter Onderwijs Nederland (BON). Deze website is geheel gericht op mensen met rekenproblemen. De site is gemaakt en wordt onderhouden door een groep rekenspecialisten uit het basisonderwijs, voorgezet onderwijs en hoger onderwijs. Kortom: BON biedt rekenhulp op ieder niveau. Niet gek ook dat de site van BON al jarenlang veel websitebezoekers trekt. Benieuwd wat BON voor jou kan betekenen? Wij lichten dit uit in onderstaande tekst.

img1


Advies aan ouders


Als ouder is het soms lastig om een rekenprobleem bij een kind te ontdekken. Is het jou wel gelukt het probleem te ontdekken? Dan weet je mogelijk niet wat je precies moet doen. Dat is ook lastig, zeker wanneer je zelf ook geen ster bent in het vak. Op de website van BON vind jij gelukkig advies over wat je als ouder kunt doen. Zo wordt er onder meer als raad gegeven tijdig aan de bel te trekken bij school. Mogelijk doet een school niet voldoende om het rekenen van jouw kind te bevorderen. Tot op zekere hoogte is een school hiertoe verplicht. Doe hier dan ook altijd navraag naar als jij rekenproblemen ontdekt.

img2

Achtergrondinformatie


Ben jij op zoek naar allerlei informatie over rekenen en wiskunde? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de website van BON. Hier vind je namelijk niet alleen advies, maar ook heel veel achtergrondinformatie. Zo lees je hier onder meer over het belang van rekenvaardigheid en wat en wanneer een kind bepaalde rekenonderdelen moet leren op de basisschool. Je kunt het dus zo gek niet bedenken of BON besteedt er wel aandacht aan.


Andere websites gebruiken dan die van BON


Op het internet vind je tal van websites die doen vermoeden rekenhulp te bieden aan ouders, leerkrachten en kinderen. Twijfel jij of het een site met goede rekenhulp betreft? Neem het risico dan niet om de site te gebruiken. De kans is namelijk groot dat er websiteverkeer gekocht is. Hierdoor wil een site meer bezoekers trekken die zoeken naar een bepaald onderwerp. Verkeer voor een website kopen is een veelvuldig toegepaste tactiek. Twijfel jij nog? Richt je dan enkel tot de website van BON. Hier wordt absoluut geen websiteverkeer gekocht, waardoor jij verzekerd bent van juiste informatie en een betrouwbare website.

6 Replies to “Beter Onderwijs Nederland biedt hulp bij rekenen”

  1. Dat kansberekenen he, daar snap ik dus echt de ballen niet van… Elke keer denk ik het te begrijpen, maar dan is de uitkomst toch weer compleet anders dan dat wat ik dacht. Kan iemand mij misschien een keer uitleggen hoe dit precies in zijn werk gaat?

  2. Vroeger had ik al totaal geen verstand van worteltrekken en dat is nu nog steeds het geval. Ik snap sowieso niet dat mensen zich hiermee bezig kunnen houden. Waar gebruik je het überhaupt voor? Kan iemand mij dit misschien vertellen?

  3. De wiskunde is echt een ontzettende ingewikkelde wereld, maar ik vind het helemaal geweldig. De basis heb ik volledig onder de knie, waardoor ik me nu richt op de wat lastigere onderdelen. Ook worteltrekken en kansberekening komen hierbij aan bod. Moet wel zeggend dat ik dit een stuk lastiger vind.

  4. Mijn kind zit net in het eerste jaar van de middelbare school en heeft moeite met rekenen. Niet gek, want ik en zijn vader hebben/hadden dat ook. We proberen hem zo goed mogelijk te helpen, maar dat is niet makkelijk. De materie is namelijk een stuk lastiger geworden dan vroeger. Heeft iemand tips om toch goede ondersteuning te kunnen bieden?

  5. Ik had nog nooit van Beter Onderwijs Nederland gehoord, maar ben me er toch eens in gaan verdiepen na het lezen van dit artikel. Waarom? Omdat mijn zoon nogal moeite heeft met wiskunde en ik las dat zij ondersteuning kunnen bieden. Heb gekeken en was direct enthousiast. Nu, een jaar later, is mijn zoon al heel wat beter in wiskunde!

  6. Ik ben op zoek naar een manier om mijn zoon beter te laten worden in rekenen/wiskunde. Hij heeft al bijles gehad, maar dit werpt niet bepaald zijn vruchten af. Nu lees ik hier iets over Beter Onderwijs Nederland. Zelf ben ik echter niet bekend met deze organisatie. Is er hier toevallig iemand die hier ervaring mee heeft en mij er wat meer over kan vertellen? Misschien dat dit iets is voor mijn zoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *