Vroeger was er nog geen technologie om jou te helpen bij wiskunde. Je moest toen alles uit je hoofd doen. De wat oudere mensen onder ons kunnen hierdoor uitstekend hoofdrekenen. Na verloop van tijd kwam er echter de rekenmachine. Dit maakte het uitrekenen van sommen ineens een heel stuk makkelijker. Het is echter niet gestopt bij deze ontwikkeling. Er zijn vandaag de dag namelijk heel veel nieuwe methoden om wiskundige problemen op eenvoudige wijze op te lossen. In deze tekst behandelen we een aantal van deze methodes.

img8

Grafische rekenmachine


De komst van de rekenmachine bood een uitkomst bij wiskundige problemen. Je kunt hier namelijk van alles mee oplossen. Na verloop van tijd is de rekenmachine enorm ontwikkeld. Zo heb je tegenwoordig zelfs een grafische rekenmachine. Deze beschikt over veel meer functies dan een standaard rekenmachine. Zo kun je een grafische rekenmachine allerlei formules uit laten rekenen. Daarnaast is het zelfs mogelijk om complete grafieken of staafdiagrammen weer te geven met het apparaat. Een grafische rekenmachine komt dus zeker van pas bij het oplossen van wiskundige problemen.

 

Computerprogramma’s


Met een computer kun je tegenwoordig nagenoeg alles doen. Dit maakt het leven een heel stuk makkelijker. Ook wiskundige problemen kun je oplossen met een computer. Er zijn in de loop der jaren namelijk allerlei programma’s ontwikkeld. Deze programma’s bieden jou ondersteuning bij het oplossen van ingewikkelde vraagstukken. Het is vaak alleen maar een kwestie van het invoeren van een aantal gegevens. Het programma doet vervolgens de rest. Jij hoeft dus vrijwel niets meer zelf te doen. Bovendien heb je binnen de kortste keren een oplossing voor al jouw wiskundige problemen.

img7

Websites


Speciale programma’s die jou helpen bij het oplossen van wiskundige problemen moeten vaak gekocht worden. Wanneer wiskunde tot jouw dagelijkse werkzaamheden behoort, heb je vast zo’n programma op jouw computer staan. Ben je niet elke dag met wiskunde bezig? Dan is de kans groot dat je niet voor zulke programma’s gaat betalen. Gelukkig bieden websites tegenwoordig ook rekenhulpen aan. Pas wel op welke website en rekenhulp je gebruikt, want ze zijn lang niet allemaal even goed en betrouwbaar. Zo zijn er genoeg voorbeelden te noemen van sites die websiteverkeer kopen om hoger te scoren. Het belang is dan om veel websitebezoekers te krijgen, de rekenhulp is bijzaak.

Maak gebruik van jouw smartphone!

De meeste kinderen krijgen op de basisschool al hun eerste smartphone. Dit was vroeger vaak het geval in de hogere klassen van de basisschool, maar het gebeurt vandaag de dag steeds eerder. Heeft jouw kind ook zo’n telefoon en heeft hij/zij daarnaast moeite met rekenen? Dan kan een smartphone dienst doen als hulpmiddel. Althans, wanneer jouw zoon of dochter over internet op het toestel beschikt. De kans is aanwezig dat jij als ouder opdraait voor de kosten hiervan. Gelukkig hoef je geen duur abonnement af te sluiten. Je kunt namelijk ook kiezen voor KPN mobiel prepaid. Geef je zoon of dochter mee dat hij/zij een maand moet het tegoed moet doen. Dit is echt niet te lang, want tegenwoordig kunnen op veel plekken inloggen op een draadloos netwerk.